NFC Algemeen

Wat is NFC en hoe werkt het?

NFC (Near Field Communication) is een draadloze communicatietechnologie,een beetje zoals WiFi of Bluetooth. Het kan de overdracht van gegevens tussen twee apparaten, zoals een mobiele telefoon en NFC “tag” tot stand brengen. NFC wordt gewoonlijk gebruikt voor het doorgeven van gegevens van het ene apparaat naar het andere. Met NFC kunt u een betaling doen vanaf een mobiele telefoon via een betaling- terminal of vanaf een NFC tag naar een mobiele telefoon. Bij JTM-Invents doen wij dat laatste niet.

Waar wordt NFC voor gebruikt?

Voor een zeer snel groeiend aantal dingen. Huidige toepassingen omvatten contactloze betalingen, marketing en reclame, beveiliging en toegangsbeheer, productidentificatie, locatie identificatie, mobiele telefoon taken, gebeurtenissen en veel meer.NFC kan direct verwijzen naar uw website,video,productinstallatievideo,coupon of promotie.De kosten om gebruik  te maken van technologie zijn zeer laag.Maak het gemakkelijk voor de klanten om terug te komen en opnieuw te kopen.   

Wat is een NFC Tag?

Denk aan een NFC tag als een echt kleine opslagmedium, zoals een USB-stick, maar met een antenne eraan gekoppeld zodat de gegevens draadloos kan worden verzonden. Het bevat geen batterijen en krijgt al zijn voedingsbronnen gewoon dicht bij de mobiele telefoon. Gewoonlijk is een tag een sticker met min of meer de grootte van een postzegel. Zo,n tag is ingebed in onze, polsbandjes.

Wat is de user experience?

NFC is in principe eenvoudig te gebruiken met een NFC mobiele telefoon. Zodra de tag is gecodeerd met de gewenste informatie of de actie, is de tag klaar voor gebruik. De gebruiker raakt gewoon de achterkant van de telefoon tegen de tag. Dit zal een URL kunnen lanceren, een toepassing of informatie coderen. Geen downloaden van apps om te scannen, geen gedoe. Eenvoudig.

 

Hoe nabij is 'In de buurt van Field' (Near Field Communication)?

NFC technologie is in principe eenvoudig te gebruiken met een NFC mobiele telefoon en werkt alleen op korte afstanden, meestal rond een paar centimeter afstand (10 cm).Deze korte range maakt NFC perfect voor interactie en betekent dat tags 'per ongeluk' niet worden gelezen of gebruikt. De (tag) 'tik' actie is daarom heel specifiek. Dit zorgt voor een relatief veilige dataoverdracht. Een voorbeeld is de OV-chipkaart waarmee je incheckt voor de trein en vervolgens saldo afschrijft van je tegoed.

Welke telefoons hebben NFC ?

Bijna alle nieuwe smartphones hebben nu NFC gebouwd. In feite, hebben negen van de tien van de bekendste mobiele fabrikanten nu NFC aangenomen. IPhone van Apple is de enige bekende smartphone zonder NFC. Als u niet zeker weet of uw telefoon over een NFC lezer beschikt ,neem dan contact op met uw fabrikant of provider van uw smartphone.

Wat zijn de marketing voordelen van NFC?

NFC is een snelle, gemakkelijke en effectieve technologie die uw bedrijf de voorsprong op uw concurrenten zou kunnen geven. Zodra de tag/sticker is gecodeerd kan de klant gemakkelijk hun NFC ingeschakeld apparaat gebruiken om de informatie op hun beeldscherm te doen verschijnen. Het is een grote marketing "one-touch tool" en de klant heeft alle informatie bij de hand.Simpel maar effectief!Nog beter - NFC is een schone, groene bron van informatie, niet meer folders en promotiemateriaal om af te drukken. Besparen die bomen – NFC draagt zeker haar steentje bij voor het milieu.!

Comodo SSL